SEKS STORE FORANDRINGER EFTER KLIMAKTERIET (OVERGANGSALDEREN)

Måske er det, fordi jeg er i gang med en 50-årskrise, som jeg har benægtet indtil nu, eller fordi min menstruationscyklus nu varierer mellem 19 og 90 dage, hvilket gør mig frustreret og lidt ude af balance. Men for at være ærlig, så bliver jeg ret deprimeret, når jeg googler "klimakteriet" (også kendt som overgangsalder). Jeg savner onlineindhold, der afspejler den styrke, selvtillid og skønhed, jeg ser hver dag hos mine medsøstre på 50+ Her er nogle korte uddrag af de første sætninger, jeg læste, da jeg googlede "klimakteriet":

"...Klimakteriet er det tidspunkt i livet, hvor æggestokkenes funktion aftager, menstruationen ophører, og hormonbalancen i kroppen ændres..."

"... Klimakteriet er en fase i livet, hvor kroppen gennemgår forandringer. Man får sin sidste menstruation og kan ikke længere blive gravid. Nogle oplever problemer og føler sig utilpasse..."

"...Klimakteriet er det tidspunkt i livet, hvor æggestokkenes funktion aftager, og menstruationen ophører. Niveauet af kvindelige kønshormoner falder, og kroppen påvirkes på flere måder..."

"... Klimakteriet varer mellem fem og ti år før og efter den sidste menstruation. Det er længere, end de fleste er klar over..."

Ikke særlig behageligt, vel?

For mange kvinder kan klimakteriet være meget hårdt, men det kan jo ikke kun handle om det negative, vel? Jeg ville ønske, at vi også kunne se på klimakteriet som et "klimaks". KLIMAKSeriet? (det er derfor, jeg kan lide ordet i stedet for overgangsalder), med en opadgående kurve, hvor livet gradvist kan blive lettere, sjovere og mere behageligt på mange måder. For der er faktisk meget, der er PUSSYTIVT

SEKS POSITIVE FORANDRINGER EFTER KLIMAKTERIET

Klimakteriet er ofte blevet set som en periode med tab, men lad os genoverveje dette perspektiv. Hvad nu, hvis vi også kunne se det som en tid med fornyelse og styrke? Lad os se på nogle af de positive aspekter ved overgangsalderen og finde ud af, hvorfor denne fase af livet også kan være en af de mest befriende og givende!

1. Harmonisk hormonel balance

Efter klimakteriet oplever mange kvinder en mere jævn hormonbalance, hvilket kan føre til et mere stabilt humør. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Menopause viste, at kvinder efter overgangsalderen rapporterede færre humørsvingninger og en generelt bedre livskvalitet. Uden den månedlige cyklus af hormonelle toppe og dale føler mange kvinder sig mere afbalancerede og centrerede.

2. Ikke mer mensturation

At slippe af med sin menstruation kan være en stor lettelse. Ud over de åbenlyse fysiske fordele, som at menstruationssmerter og ubehag forsvinder, er der også psykologiske fordele. En undersøgelse i Journal of Women's Health viste, at mange kvinder rapporterede om en øget følelse af frihed og uafhængighed, da de ikke længere behøvede at forholde sig til menstruation.

3. Bedre sexliv

Selvom der findes myter om det modsatte, har forskning vist, at mange kvinder oplever øget seksuel lyst og tilfredsstillelse efter overgangsalderen. Ifølge en rapport fra North American Menopause Society kan reducerede bekymringer om graviditet og øget selvbevidsthed føre til fornyet intimitet og nydelse.

Læs bloggen Sex & Lyst under overgangsalderen her!

4. Økonomisk uafhængighed

Mange 50+ kvinder oplever en tid med økonomisk velstand. En rapport fra National Bureau of Economic Research viser, at kvinder i denne alder er mere tilbøjelige til at træffe økonomiske beslutninger, der fremmer deres langsigtede velbefindende, hvilket giver dem større økonomisk frihed og sikkerhed.

5. Karrieren er på sit højeste

Efter mange års hårdt arbejde og dedikation kan mange kvinder opleve de mest givende dele af deres karriere efter overgangsalderen. Ifølge Harvard Business Review er kvinder over 50 en af de hurtigst voksende grupper af iværksættere, hvilket viser, at denne fase kan være en tid for professionel fornyelse og innovation.

6. Personlig udvikling

Overgangsalderen kan være en tid til indre refleksion og personlig vækst. En undersøgelse i Journal of Aging Studies viste, at mange kvinder oplevede øget selvbevidsthed og en fornyet følelse af formål i denne fase, hvilket førte til en dybere forståelse af dem selv og deres plads i verden.

Læs bloggen jeg er en klimakseri kælling her!

KLIMAKTERIET - EN NY CHANCE FOR AT BLOMSTRE

Klimakteriet, eller overgangsalderen, kan faktisk være en mulighed for at blomstre 🌺 Det er en tid, hvor mange kvinder reflekterer over livet, måske gentænker og lærer sig selv bedre at kende. Det kan være som en frisk start, fyldt med styrke og selvtillid!

Pas på dig selv, og Stay Pussytive .

/Fanny

VAGIVITAL

Diagnosticerer - Behandler - Forebygger