STAY PUSSYTIVE - vi skal snakke mere om vulvaen, klitoris & skeden

Den anden dagmodtog jeg en sms fra en af ​​mine nærmeste veninder, hvor hun fortalte, at hun havde købt en nøglering til os begge. De forestillede en hæklet vulva med en lille perle som klitoris. Jeg var så utrolig glad! Både over at få en gave helt uventet og fordi, at hun kender mig så godt og ved, hvad der gør mig glad. At få en nøglering, der ligner kvindens kønsorganer, gør mig rigtig glad
 

Mellem madlavning og godnathistorier for børn, fortsatte vi med at sms'e resten af ​​aftenen om vulva, brystvorter, skede og hvorfor det er nemmere at fortælle, at man har lus end at tale om kløe i underlivet. Det kan jeg blive irriteret over. Retfærdigheden i, at kvinder ofte skal lide lidt, og at det også sker i stilhed. Og at der er så meget, vi stadig ikke kan tale om, hvilket er pinligt og om alt det, vi endnu ikke ved om vores køn. Hvorpå min ven skrev:

 

"Var i øvrigt til tantra for to uger siden og blev fortalt, at vi kan få 10 forskellige orgasmer.
Jeg vidste kun om to!"

 

Der var det. Uanset om det er sandt eller ej, er det endnu et bevis på, hvor lidt vi ved om vores køn, og hvor sjældent vi deler erfaringer. Jeg har selv aldrig delt nogen personlig oplevelse af "forskellige former for orgasmer" med mine venner. For at være ærlig aner jeg ikke, om mine venner får en enkelt lille orgasme eller har adgang til ti forskellige varianter.

I den igangværende samtale om kvindekønnet, kan der også nogle gange opstå en fejlrettet vrede mod mænd, der sammenligner mænd og kvinders "lidelse" i stedet for at fokusere på vulvaens helt utroligt fantastiske fænomenale og den imponerende muskel, som livmoderen er (hvis mænd havde en livmoder, ville de helt sikkert have ødelagt det😉).

Jeg må indrømme, at der bestemt også har været tidspunkter, hvor jeg med glæde har fortalt om alle de lidelser, som kvinder kan lide af, ud af mit sind til min mand i et forsøg på at demonstrere en form for uretfærdighed mellem kønnene. Tilstande, der også omfatter fødselsdefekter, symptomer på overgangsalderen og PMS, samt for ikke at nævne "orgasme-gate", hvor undersøgelser har vist, at cirka 95 procent af heteroseksuelle mænd får orgasme, når de har sex i et parforhold, mens kun 65 procent af kvinder gør. På trods af at der er kvinder og ikke mænd, der (ifølge tantra) kan få 10 forskellige slags orgasmer😊

Men jeg vil helst ikke ende den der. At jeg begynder at undervurdere og sammenligne, hvem der er blevet "tortureret" mest. Jeg tror, ​​det vil være det forkerte fokus. Det skaber ikke god energi. Fokus bør være på at løfte, rose og, bogstaveligt talt prale, af kvindekønnet. At vi afdramatiserer alt, hvad der opfattes som pinligt og deler vores erfaringer med hinanden og at vi samtidig sørger for at tilegne os en masse viden om vores køn. At vi for eksempel lærer alt om overgangsalderen og hvordan vores menstruationscyklus fungerer. At vi tager et kig i et spejl og ser hvordan vi faktisk ser ud og ja… absolut mere viden om den kvindelige orgasme!

I en tidligere blog “Gynækologen svarer på spørgsmål, du aldrig har turdet stille”, fortæller gynækolog Arne Rådestad, at mange kvinder aldrig har set på deres underliv med et spejl. Arne fortæller også, at en af ​​hans største lektioner som gynækolog, er den enorme variation, der er i kvindekønnet. At vulvaen både ser anderledes ud, og at der også er stor forskel på, hvordan forskellige kvinder forholder sig til deres kønsorganer. Jeg ville ønske, vi kunne snakke lidt mere om det.

Læs hele bloggen “Gynækologen svarer på spørgsmål, du aldrig har turdet stilleher

 

I denne uge modtog jeg en mail fra en af ​​vores kunder, som netop havde skrevet en fantastisk anmeldelse om vores selvtest VagiVital VS for vaginale infektioner, hvor hun også mindede mig om vigtigheden af ​​at dele vores erfaringer:

”Jeg synes, det er så vigtigt, at vi taler åbent om det her emne.

Fisseproblemer er virkelig noget, jeg brænder for, da jeg

har haft så mange problemer gennem årene. Vi kvinder, der har disse

problemer, skal have informationen ud. At få at vide, at man ikke gør det alene, er så vigtigt! Håber forskningen om kusseproblemer bliver bedre!!🌸"

 

VagiVital VS Selvtest for vaginale infektioner finder du her

 

Jeg er så utrolig stolt over at arbejde for VagiVital, som har fokus på kvinders intime sundhed og med produkter, der faktisk er udviklet på baggrund af forskning. At løfte den intime sundhed for kvinder - på en naturlig og afdramatiseret måde, med humor og et glimt i øjeter så utroligt værdifuldt. På mit visitkort står der STAY PUSSYTIVE i bunden af ​​en grund. Min administrerende direktør spurgte mig for en dag siden, hvad udtrykket betyder for mig, og der findes flere svar på det spørgsmål. For mig personligt betyder STAY PUSSYTIVE en positiv tilgang til vulvaen. At have en nysgerrig attitude med lidt humor og lidt "djævelsk amning". "Elsk vulvaen" lyder måske ikke prætentiøst, men jeg ville ønske, at alle kvinder (og mænd) ville fjerne alt, hvad der er pinligt, skyldbelastet eller negativt ved kvinders underliv. Uanset tørre slimhinder, ildelugtende udflåd, fosterskader, urinvejs- eller svampeinfektioner og så videre. Alt det er også inkluderet i de kvindelige kønsorganer.

 

Du kan finde VagiVital AktivGel til tørre slimhinder her

 

Jeg forstår selvfølgelig godt, at det kan være utroligt svært at "elske sin vulva" i perioder med forskellige lidelser, men måske er det netop på disse tidspunkter, hvor vi skal sende lidt ekstra kærlighed til vores køn?

Hvad betyder STAY PUSSYTIVE for dig?

Send mig venligst en e-mail med dine personlige tanker

E-mail: fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se

 

Hold dig sund og nyd sommeren🌺

/Fanny

PS. Mit navn "Fanny" betyder ironisk nok faktisk vagina, hvilket jeg er ekstremt stolt af