Forskning for vaginal sundhed - nyd god intim pleje!

Begrebet "intimpleje" vokser enormt, og i dag findes der en række forskellige produkter til underlivet, der nogle gange ikke ser ud til at have noget højere formål end at få underlivet til at dufte af jordbær eller måske fersken, og hvor mange produkter også hævder, at de er meget effektive uden at have en dokumenteret effekt. Fordelene ved denne eksplosion af intimplejeprodukter er på den anden side, at mavesundheden i stigende grad er blevet afdramatiseret og er blevet en naturlig del af vores liv. At vi åbenlyst kan begynde at tale om overgangsalder, tørre slimhinder eller ildelugtende udflåd er faktisk en lettelse men for mig personligt er det vigtigt, at intimplejeprodukter også er klinisk dokumenterede. Intimhygiejne er noget mange af os værdsætter meget, og det er ingen overraskelse, at vi vil have det bedste, når det kommer til produkter og behandlinger, der påvirker vores vaginale velvære. Men hvad betyder udtrykket "klinisk bevist" egentlig, og hvordan kan vi være sikre på, at de produkter, vi bruger, rent faktisk lever op til denne standard?

 

HVAD MENES MED "KLINISK BEVIST"?

Når vi hører ordet "klinisk bevist", tænker vi normalt på noget, der har gennemgået strenge tests og undersøgelser for at sikre, at det virker og er sikkert. Det er præcis, hvad det betyder 😊. Når noget er "klinisk bevist", betyder det, at der er pålidelige data, der viser de positive effekter.

Produkter og behandlinger skal gennemgå grundige videnskabelige undersøgelser i kliniske miljøer for at opnå denne status. Undersøgelserne er nøje planlagt og følger regler designet til at producere pålidelige resultater. Det er en proces, der går ud på, at forskerne sammenligner det, de tester, med andre alternativer for at sikre, at resultatet hænger sammen med det, der undersøges.

 

HVAD KRÆVES FOR AT BLI ANSET "KLINISK BEVIST"?

Klinisk bevist betyder kort fortalt, at produktanprisningerne kommer fra et klinisk studie, hvor frivillige tester produktet i en aftalt periode. Inden for begrebet er der dog forskellige parametre, der vurderer graden af ​​klinisk evidens.

Der er en række "ord" at kende.

 

🌸 Placebo kontrol

I sådan en undersøgelse får nogle mennesker en "sham"-behandling (som ikke har nogen effekt), mens andre får den rigtige behandling. På den måde kan man vurdere, om behandlingen faktisk virker og ikke blot er en placeboeffekt. Placebo-kontrollerede undersøgelser bruges hovedsageligt til lægemidler, men også til noget medicinsk udstyr.

 

🌸 Dobbeltblindet studie

I dette tilfælde ved hverken deltagerne eller forskerne, hvilken behandling hver enkelt modtager. Dette gør det sværere for nogen ved et uheld at påvirke resultaterne.

 

🌸 Åben undersøgelse

I denne undersøgelse ved deltagerne og forskerne, hvilken behandling hver enkelt modtager. Dette er stadig værdifuldt, men risikoen for placeboeffekter er større end i dobbeltblindede undersøgelser.

 

 

🌸 Relevant gruppe mennesker

For at undersøgelsen er god nok, skal deltagerne også ligne den befolkning, behandlingen er tiltænkt. Jo flere deltagere der er i en undersøgelse, jo mere sikre er resultaterne.

 

🌸 Godkendt af den etiske komité

Undersøgelser godkendt af en etisk komité sikrer, at undersøgelsen respekterer deltagernes rettigheder og er etisk gennemførlig. Denne type undersøgelser giver et større kvalitetsstempel sammenlignet med undersøgelser, der gennemføres uden en etisk komité.

 

 

🌸 Korrekte målemetoder

Undersøgelsen skal måle tingene på samme måde hver gang. Det betyder, at du bruger de samme værktøjer og protokoller til at se på, hvad der sker, og hvordan det fungerer.

 

🌸 Statisk analyse - den rigtige måde at måle ting på.

Dataene skal analyseres grundigt ved hjælp af egnede statistiske metoder for at afgøre, om eventuelle forskelle eller effekter er reelle og ikke et resultat af tilfældigheder.


🌸 Reproducerbarhed - andre kan prøve igen

For at resultaterne er pålidelige, skal de kunne reproduceres og valideres af uafhængige forskere og undersøgelser. Hvis andre forskere gør det samme, burde de få de samme resultater.

 

INTIMT, MEN VIDENSKABELIG - KLINISK BEVISET SELVOMLEJNING

Kvinders intime sundhed er ikke noget VagiVital tager let på! Vi bygger en portefølje af produkter til kvinders intime sundhed, der kan diagnosticere, behandle og forebygge problemer – og vi gør det med en solid portion videnskab, en knivspids humor og med et ønske om, at alt skal være tiltalende og smukt! Er det muligt? Selvfølgelig er det det! For at løse opgaven har vi indtil videre sat hele XX millioner svenske kroner i den videnskabelige potte - fordi vi mener, at intim omsorg for kvinder skal baseres på forskning. Over 1.600 kvinder har deltaget i vores undersøgelser. Og nej, vi udførte ikke vores eksperimenter i et mystisk laboratorium i skoven. I stedet har vi samarbejdet med prestigefyldte universitetshospitaler og topmoderne forskningsinstitutioner med ekspertise inden for gynækologi, fordi vi er forpligtet til at gøre en forskel i kvinders liv, bogstaveligt talt.

 

VAGIVITAL - PRODUKTER BASEREDE PÅ FORSKNING

Hvad er så opsigtsvækkende? Nå, vi hævder ikke bare, at vores produkter virker, vi har dataene til at bevise det. Vores forskning er så omfattende, at hvis du stablede alle vores undersøgelser oven på hinanden, ville du have brug for en bogreol, der kunne strække sig til månen og tilbage. Okay, det er måske ikke rigtigt, men det er bestemt en imponerende mængde data. Du kan selv tage et kig på alt vores videnskabelige arbejde på vores hjemmeside .

 

Læs VagiVitals undersøgelser her!

 

Det spændende ved videnskaben er, at det altid kan overraske dig, som at finde chokolade i køkkenskabet, når du mindst venter det – men på en meget mere videnskabelig måde. Desuden kan det, der før var alternative metoder, takket være grundige undersøgelser, vise sig at have reelle kliniske effekter.

Jeg mener selv at alle vaginaer fortjener det bedste og at de produkter jeg vælger til mig selv skal være videnskabeligt underbygget og dokumenteret. Selvom jeg måske omfavner alternative metoder på andre områder af livet, vælger jeg at holde mit intime helbred forankret i verificerede undersøgelser og kliniske beviser. Så, kære venner, lad os passe på os selv og fortsætte med at være "pussytive" og træffe informerede valg for vores intime sundhed .

 

Af: Fanny Falkman Grindal