Er man nødt til at have sex resten af livet?

"Farvel tørre slimhinder og ubehag og goddag sexlyst og et sjovere parforhold", siger Amelia Adamo med et varmt smil i reklamefilmen for VagiVital. Måske har du allerede selv set videoen, hvor Amelia deler ud af sine helt personlige erfaringer med vores AktivGel og V Cleanser-produkter, som har revolutioneret både hendes intimsundhed og hendes parforhold ❤️. Amelias udtalelse har udløst en række reaktioner, og kommentarfeltet flyder over med alt fra jubel til skeptiske spørgsmål som f.eks:

"Er man nødt til at have sex resten af livet? Er det ikke lidt overreklameret nogle gange?"

På vores hjemmeside kan man også læse følelsesladede anmeldelser, som denne fra Ulla: "Vi blev gift i 30'erne og har stadig et aktivt sexliv i 80'erne takket være VagiVital AktivGel, som modvirker smertefulde tårer." Disse historier understreger, hvor individuelle vores behov og drømme er, også når det gælder sex og sexlyst.

Skyldes det tørre slimhinder, at lysten falder, eller er det sådan, at når sex bliver mere en smertefuld pligt end en behagelig fornøjelse, så falder lysten også? En kundeundersøgelse viser, at mere end halvdelen af de kvinder, der bruger AktivGel, er blevet mere seksuelt aktive, hvilket leder os til vigtige spørgsmål: Hvad kommer først - hønen eller ægget? Og hvad betyder sex egentlig? I min verden behøver sex ikke altid at omfatte penetration for at tælle, men lysten er vigtig og bør være der uanset alder ❤️

For mere personlige anmeldelser om AktivGel, se her!

FORSKNING I SEX HOS ÆLDRE

Undersøgelser af ældre kvinders sexliv viser, at mange sætter pris på og nyder det på trods af nogle fysiske og psykiske udfordringer. En undersøgelse fra Socialstyrelsen i Sverige viser, at omkring 40 % af kvinder over 70 år er seksuelt aktive. Samtidig viser andre undersøgelser, at op til 50 % af kvinder efter overgangsalderen kan lide af tørhed i skeden, hvilket kan påvirke deres seksualliv. På trods af dette rapporterer seksuelt aktive ældre kvinder ofte om højere livstilfredshed og mindre depression.

Undersøgelser viser også, at selvom den fysiske formåen kan falde med alderen, behøver lysten ikke at blive mindre. Omkring 60 % af kvinderne mellem 60 og 69 år føler stadig en stærk seksuel lyst.

For mange ældre kvinder er der både fysiske barrierer som tørhed i skeden og psykologiske udfordringer som angst eller sorg. Et aktivt sexliv har dog mange positive aspekter; det fremmer den fysiske og mentale sundhed, øger mængden af velværehormoner og kan styrke selvværdet. Sex bidrager også til den fysiske sundhed ved at forbedre blodcirkulationen og hjertesundheden, mens frigivelsen af velværehormoner som oxytocin og endorfiner øger det følelsesmæssige velbefindende. Desuden kan sex både forbedre selvværdet og bidrage til et mere positivt selvbillede ❤️

ALTERNATIVE FORMER FOR INTIMITET

Når man taler om intimitet, fokuserer man ofte fejlagtigt kun på samleje, men det er vigtigt at indse, at intimitet kan antage mange forskellige former. Sex omfatter ikke kun penetration, men også berøring, kys og andre ikke-penetrerende handlinger, som kan være dybt tilfredsstillende. Onani er også en vigtig del af den seksuelle udforskning, som kan forbedre både den seksuelle sundhed og selvværdet, reducere stress og bidrage til bedre søvn.

 

Studier viser, at alle former for seksuel aktivitet stimulerer frigivelsen af oxytocin, "kærlighedshormonet", som fremmer følelsen af nærhed og tilhørsforhold. Det er afgørende for at opbygge stærke følelsesmæssige og fysiske bånd. Ved at udvide synet på sex og opmuntre til en mere inkluderende forståelse kan vi hjælpe folk med at finde dybere tilfredsstillelse på måder, der passer til deres behov og ønsker.

 

Mangler du inspiration, og vil du lære mere om lyst? Læs vores interview med Monica Sundberg fra Sveriges første datingprogram for seniorer. Hun fortæller ærligt om, hvordan du kan berige dit sexliv og udforske begærets verden gennem hele livet, hvor nydelse spiller en central rolle for dit velbefindende. Klik her for at læse interviewet.

 

SMERTELINDRING OG ET FORNYET SEXLIV

For mange kvinder er tørre slimhinder en væsentlig kilde til ubehag og smerte, især under seksuel aktivitet. Tørre slimhinder kan skyldes en række faktorer, herunder hormonelle forandringer i overgangsalderen, visse former for medicin eller medicinske tilstande. Ud over tørhed kan symptomerne omfatte kløe, svie og smertefulde revner, som kan gøre samleje meget smertefuldt. Det giver ikke kun fysisk ubehag, men kan også have stor indflydelse på en persons følelsesmæssige og seksuelle velbefindende.

Men heldigvis findes der løsninger! VagiVital AktivGel er designet til at hjælpe med disse udfordringer. Den hjælper med at fugte slimhinderne i underlivet på en naturlig måde. Takket være mere fugt og smøring kan gelen reducere ubehaget betydeligt og gøre seksuelle aktiviteter mere behagelige igen. Mange af vores kunder er begejstrede for effektiviteten af AktivGel og rapporterer om store forbedringer og fortæller glædelige historier om, hvordan de har genvundet deres sexliv og kan nyde intimitet uden de smerter og det ubehag, der tidligere var en del af deres hverdag.

 

I vores undersøgelser har vi observeret, at kvinder, der bruger AktivGel, opnår optimale resultater efter tre måneders (90 dages) brug, hvilket svarer til tre tuber. Derefter er det mest almindeligt at gå over til at bruge AktivGel hver anden eller tredje dag. En stor fordel ved AktivGel er, at den er helt uskadelig og ikke kan overdoseres.

 

Vi tilbyder i øjeblikket 10 % rabat ved køb af tre tuber. Køb den her! 

KONKLUSION

Sex hele livet er ikke en nødvendig forudsætning for at leve et godt liv, men for mange kan det være en vigtig del af velvære og livskvalitet. Vi taler ofte om de mange fordele ved sex - både fysiske og følelsesmæssige - men det er også vigtigt, at vi ikke vender det blinde øje til de udfordringer, der kan opstå, især når vi nærmer os slutningen af vores liv. Det er dejligt at vide, at videnskaben faktisk er på vores side og bekræfter, at et aktivt og behageligt sexliv kan bidrage til en række sundhedsmæssige fordele for ældre mennesker, ikke kun fysisk, men også mentalt og følelsesmæssigt. At tilpasse og opretholde et sexliv, der passer til ens individuelle behov og evner, bliver dermed en vigtig del af at have det godt selv i "livets efterår". Hvis du vil og har lyst, altså ❤️

Tag vare på dig selv & Stay Pussytive ❤️

/Fanny Falkman Grinndal

Business Manager Nordics

Peptonic Medical AB

fanny.falkman-grinndal@peptonicmedical.se