Husmidler til vaginal tørhed

Kan ændring af din motionsrutine og at spise flere sojabønner virkelig hjælpe med at kurere vaginal tørhed? I denne artikel har vi samlet (nogle uforventede) naturlige midler, som du kan afprøve hjemme.

Hvis du oplever vaginal tørhed, er der forskellige behandlinger, som kan overvejes. For eksempel fås der vaginale cremer, som er kendt for at reducere vaginal tørhed. Men der findes også naturlige midler, som du kan prøve som supplement til din behandling.

Nogle af disse er simple daglige ting, du kan gøre for at forbedre den vaginale sundhed, eller handlinger du kan supplere din daglige rutine med. Men husk altid på, at alle er forskellige. Mådeholdenhed er vigtig, så sørg for, at lytte til din krop og stoppe med det samme, hvis din vaginale tørhed forværres. Med andre ord - prøv og se, hvad der føles rigtigt for dig og dit vaginale område.

Diætændringer

Det vi spiser påvirker både vores mentale sundhed og vores krop – og dermed også vagina. Noget så simpelt som at drikke mere vand har vist sig at lindre vaginal tørhed, særligt under graviditet. Der er også bestemte vitaminer og næringsstoffer, som kan hjælpe, hvis du kæmper med vaginal tørhed.

Probiotisk mad forstærker ikke kun dit immunsystem, men fremmer også væksten af sunde bakterier, som er gode for din vaginale pH-balance.

Eksempler på probiotisk madvarer omfatter:

  • Yoghurt
  • Kombucha
  • Kimchi
  • Sauerkraut
  • Miso


Nogle undersøgelser tyder også på, at mad, der indeholder soja, kan hjælpe, da soja har et naturligt højt østrogenindhold, hvilket holder vagina fugtig. Derfor kan du prøve at tilføje sojabønner eller tofu til din diæt. Dog har forskerne ikke fundet den optimale dosering af soja ved vaginal tørhed endnu. Men, som førnævnt er mådeholdenhed yderst vigtig ved alle diætforslag.

Vitamin E

Der har været debat omkring E-vitamin som behandling, siden Khloe Kardashian har fortalt, at hun bruger det som middel mod vaginal tørhed. Hendes udtalelse er blevet kritiseret af nogle og taget til sig af andre. One undersøgelse var i stand til at påvise vitamin-E som effektiv i behandlingen af vaginal tørhed, men andre advarer om, at det kan forværre problemet. Drøft din diæt med din læge, og sørg for mådeholden brug.

Stay sexually active

Seksuel aktivitet, alene eller med en partner, har flere sundhedsmæssige fordele såsom nedsat stressniveau og stærkere immunsystem. Men vidste du, at det også kan lindre symptomer på vaginal tørhed? Grunden hertil er øget blodgennemstrømning til det vaginale område, hvilket hjælper med at holde vagina fugtig.

Dog er smerter under samleje en af de almindelige gener ved vaginal tørhed, og du skal sørge for, at tage det stille og roligt og have fokus på forspillet for at gøre sex mere behageligt. Hvis du stadig oplever smerter, kan du anvende smøremidler. Naturlige midler omfatter kokosolie, aloe vera og jojoba.

Hygiejne producter

Når du oplever vaginal tørhed, er det ekstra vigtigt at sørge for, at produkterne, du bruger i dit vaginale område, er egnet til en sensitiv vagina. Sørg for at bruge produkter uden parfume, og bær åndbare stoffer.

Du skal holde øje med følgende:

  • Vaskemiddel
  • Rensemiddel
  • Sæbe
  • Undertøj (bomuld er at foretrække)

Motioner regelmæssigt

Motion har mange fordele,. Vidste du, at det er en god måde at øge blodgennemstrømningen og afbalancere hormonnivauerne på? Din motionsrutine kan faktisk hjælpe med at kurere vaginal tørhed.


Ifølge healthline er kontinuitet vigtigere end intensitet, tilmed en gåtur på 30 minutter om dagen kan gøre en stor forskel. Faktisk kan meget intens motion have den modsatte virkning og gøre din vagina tørrere. Prøv selv for at finde ud af, hvad der er et godt intensitetsniveau for din krop.

En anden type motion, der har vist sig effektiv ved vaginal tørhed, er bækkenbundsøvelser, også kendt som Kegels. Kegels styrker dine vaginamuskler, men øger også blodgennemstrømningen, hvilket giver en fugtig og glad vagina.

Alle ovennævnte forslag er alternative behandlinger, som du kan afprøve hjemme. Men hvis din vaginale tørhed forværres eller hvis du er bekymret, er det vigtigt at opsøge din læge for at sikre, at det ikke er et underliggende sundhedsproblem, såsom en infektion, der forårsager problemet. Infektioner kan ikke kureres med naturlige midler, og skal altid drøftes med din læge.


Vi håber, at tippene i denne artikel kan inspirere dig til at lave positive ændringer for din vagina. Hvis du overvejer behandling udover naturlige midler, anbefaler vi vores artikel om, hvordan du vælger den rigtige vaginale creme